inder

İNDER Başkanı Engin Keçeli: 


“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ KOYMAK İSTİYORUZ”



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Engin Keçeli, MEF Üniversitesi iş birliği ile 20 Şubat Çarşamba günü düzenlenen;  Prof. Dr. Naci Görür’ün de yer aldığı “İstanbul ve Deprem” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan Engin Keçeli, kentsel dönüşüm uygulamaları ile depreme dayanıksız yapı stoğu yenilenirken,  yaşam kalitesinin de arttırılması ve  bununla birlikte sosyal dönüşümün de gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Kentsel dönüşüm denilince; rantsal dönüşüm değil, yaşamsal dönüşüm mottosu ile yola çıkılması gerektiğine işaret eden Keçeli, sözlerine şu şekilde devam etti: “İNDER olarak, kentsel dönüşüm seferberliğinde amacımız; kardan önce insan ve can olmalıdır. Bu nedenle bizler, kar etmeyi geri plana atarak tüm bilgi birikimlerimiz ve imkanlarımızla elimizi taşın altına koyuyoruz koymak istiyoruz. 


Biz İNDER olarak, bu yıl sadece deprem ve kentsel dönüşüm konusuna odaklanıyoruz. Ama eğitimin ve bilimin ışığında aydınlanarak, hem kendimize hem de toplumumuza ciddi katkılar sağlayabiliriz. Bu anlamda coğrafya bir mazeret olamaz, olmamalıdır. Belli bir eğitim seviyesine ve bilince sahip  olmamıza rağmen, bazı hususları pratiğe geçirme konusundaki aksaklıklar ise kabul edilemez.  Ülkemizin bir deprem coğrafyasında olduğunu  birçok acı tecrübeyle biliyoruz. Ancak deprem gibi doğal felaketler karşısında toplum olarak hassasiyet göstersek de bunu aksiyona dönüştüremiyoruz.”  

inder

“Kentsel dönüşüm Türkiye için milli bir davadır”


Depremin, yerkürenin bir gerçeği olduğunu, Türkiye’yi çok derinden etkileyecek olan İstanbul depremi konusunda da bilimsel veriler ortadayken önemli  olan ne ölçüde hazırlıklı olduğumuzun da altını çizen Keçeli, “Elbette kişisel tedbirlerle böylesine büyük bir doğa olayının üstesinden gelmek mümkün değildir. Bazı kanuni düzenlemeler yapılmakta, devlet ve millet iş birliğiyle acil tedbirler ve aksiyon alınmasının gerekliliğinin herkes farkında.  Kentsel dönüşüm 

Türkiye için milli bir davadır. Hiçbir bahane ortaya konmadan acilen kentsel Dönüşüm hızlanmalı ve felaketler gelmeden önlemler alınmalıdır.  İstanbul özelinde şehrin ana karakteri göz önünde tutularak yenileme yapılmalıdır” dedi.